Prvi let sa aerodroma „Morava“

By: Aerodrom Morava0 comments

Tačno u 11.55, putnički avion ATR72 nacionalnog avio-prevoznika „Er Srbija“ poleteo je danas sa piste Aerodroma „Morava“ u Lađevcima kod Kraljeva prema Beču, čime je posle višedecenijskog iščekivanja konačno uspostavljen redovan civilni avio saobraćaj sa ove vazdušne luke na sedokraći između grada na Ibru, Čačka i Kruševca.
Letovi od javnog značaja sa ovog aerodroma praktično su otpočeli tehničkim sletanjem aviona „Er Srbije“ uz tradicionalan doček vodenim topovima i u prisustvu predstavnika Ministsrstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, čelnika lokalnih samouprava Raškog i Moravičkog okruga, menadžmenta „Aerodroma Srbije“, privrednika i drugih brojnih gostiju.
Na ovaj način, posle Beograda i Niša, Srbija je sada i zvanično dobila svoj treći međunarodni aerodrom. U zimskom periodu sa „Morave“ će linija za Beč nacionalne aviio kompanije funkcionisati dva puta nedeljno, a tri puta sedmično tokom leta, dok će sezonska linija za Solun biti uspostavljena na proleće naredne godine sa dva sedmična leta.

Related post

Leave A Comment