NOVE DESTINACIJE SA AERODROMA SRBIJE

By: Aerodrom Morava

AIR SERBIA OD 2022. GODINE UVODI 10 NOVIH LINIJA IZ NIŠA I KRALJEVA

 

Nacionalni avio-prevoznik Air Serbia od naredne godine uvešće 10 novih avio-linija sa Aerodroma Konstantin Veliki Niš i Aerodroma Morava Kraljevo. Odluka je doneta na osnovu prethodno raspisanog tendera za linije od javnog značaja koje je raspisalo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

 

Aerodrom Konstantin Veliki Niš proširiće postojeću mrežu linija na 7 novih destinacija od kojih su 5 redovne i 2 sezonske. Keln, Istanbul, Beograd i Atina biće nove linije ka kojoj će nacionalni avio-prevoznik prevoziti naše putnike, a među njima će biti i stare destinacije kao što su Frankfurt Han, Ljubljana i Tivat. Letovi ka Atini i Tivtu biće sezonski tokom letnjeg reda letenja. Aerodrom će posle 2006. godine ponovo u ponudi imati i domaći let Air Serbia-e ka Beogradu 4 puta nedeljno. Ka svim ostalim destinacijama leteće 2 puta nedeljno. Letove će obavljati sa avionima tipa Erbas A319 kapaciteta 144 sedišta kao i sa avionima tipa ATR72 kapaciteta 66 sedišta.

 

Aerodrom Morava Kraljevo u Novu godinu ulazi sa 3 nove destinacije, od čega će jedna biti redovna i 2 sezonske. Air Serbia će redovno leteti ka Istanbulu, dok će letove ka Solunu i Tivtu obavljati sezonski tokom letnjeg reda letenja. Svi letovi sa Aerodroma Morava Kraljevo biće realizovani dva puta nedeljno sa avionima tipa ATR72 kapaciteta 66 sedišta.

 

Direktor Aerodroma Srbije Mihajlo Zdravković ističe zadovljostvo što će oba aerodroma ponovo imati veći broj destinacija i putnika i da se polako vidi izlaz iz krize avio-saobraćaja koji je nastupio usled pandemije virusa COVID-19.

 

– Aerodromi Srbije su ponosni što će putnicima iz Niša i Kraljeva ponovo nuditi veliki broj destinacija za letove širom Evrope. Posle duže pauze putnicima iz Niša biće dostupna i avio-linija do glavnog grada Srbije čime će se unaprediti kako poslovna saradnja dva grada tako i omogućiti putnicima da se preko Aerodroma Beograd povežu sa svetskim destinacijama. Iz Kraljeva ćemo naredne godine putnicima omogućiti da se za sada povežu ka 3 destinacije. Polako, ali sigurno, avio-saobraćaj sa oba aerodroma vraćamo na kolosek pre pandemije virusa COVID-19. Radimo na tome da putnicima pružimo što bolju povezanost sa Evropom i svetom i u tom smislu na pravom smo putu. – ističe direktor Aerodroma Srbije Mihajlo Zdravković

 

Aerodromi Srbije tokom druge polovine zimske sezone od 2022. godine sa Aerodroma Konstantin Veliki Niš nudiće putnicima letove Air Serbia-e, Wizz Air-a i Ryanair-a ka 14 destinacija, dok sa Aerodroma Morava Kraljevo jednu destinaciju Air Serbia-e.

Za više informacija posetite sajt www.airserbia.com

Related post