Шалтери се отварају 120 минута пре полетања авиона и затварају 40 минута пре полетања авиона (према реду летења). Изнад сваког шалтера постављена је ознака са информацијама о лету за који се врши пријава.

За регистрацију путника (који се претходно није регистровао преко Интернета) и пртљага на лет, на шалтерима за регистрацију путник мора да преда валидан лични документ како би добио купон за укрцавање у авион (енг. boarding pass) са којим одлази до назначеног излаза (енг. gate). У случају да путник, који се претходно регистровао на лет преко Интернета, жели да преда торбу на лет, дужан је да уз валидан лични документ преда на увид и одштампани купон за укрцавање у авион.

У циљу Ваше безбедности, контрола карата за улазак у авион обавља се пред улазак у авион. Сваки путник који се укрцава у авион обавезан је да има купон за укрцавање у авион за дати лет и валидан лични документ ради идентификације, без обзира на узраст.

Молимо путнике да се на време региструју како би се избегла евентуална кашњења.

Како бисмо осигурали одговарајуће услуге, потребно је приликом куповине авио-карте нагласити категорију путника нпр.: дете без пратње, особа с посебним потребама, особа којој је потребна туђа помоћ, особа која путује с кућним љубимцем и др.

Молимо путнике да при куповини авио-карте провере ограничења превозника на количину и тежину ручног и чекираног пртљага.