Приликом регистрације на лет путем мобилног телефона потребно је да се мобилним телефоном повежете на Интернет, отворите страницу авио-компаније којом путујете и потражите апликацију за пријаву на лет путем мобилног телефона (енг. мобиле цхецк-ин).

Након завешене регистрације на лет у апликацији на мобилном тефелону, добићете мобилни купон за укрцавање у авион (енг. мобиле боардинг пасс).

Мобилни купон за укрцавање у авион садржи све податке као и купон за укрцавање у авион који се издаје на шалтеру за регистрацију: име и презиме путника, број лета, дестинацију, седиште и идентификациони број. Важећи мобилни купон за укрцавање добијен путем апликације на мобилном телефону мора да садржи дводимензионални код (енг. QР цоде).

Уколико имате пртљаг који се предаје на лет, потребно је предати га на шалтерима за регистрацију путника на Аеродрому при чему се дају на увид мобилни купон и валидан лични документ. Шалтери се отварају 120 минута пре полетања авиона и затварају 40 минута пре планираног полетања авиона.

Више информација о могућностима коришћења ове услуге можете добити на Интернет страници одабране авио-компаније.